Mount St Bernard Abbey
Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire
Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla sitt trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den mark där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835. Munkarnas huvudsakliga arbete har alltid varit odlingen av marken. Cistercienser har alltid varit jordbrukare, men i början av det tjugoförsta århundradet blev det allt tydligare att det inte längre var hållbart vid Mount Saint Bernard. Munkarna började leta efter en alternativ inkomstkälla och bestämde sig för att återuppliva klostret för öltillverkning. På 1800-talet bryggade munkarna i Mount Saint Bernard Abbey också öl, tyvärr har det historiska receptet gått förlorat. Byggandet av bryggeriet påbörjades i september 2017 och den första Tynt Meadow lanserades sommaren 2018, då utan ATP-loggon. I september 2018 fick Tynt Meadow den officiella Trappiststatusen som världens 12: e Trappist Bryggeri.