Yali Wetland Reserva Carmenere 2014

bot_YaliWetland_CA-2

Fakta

Beskrivning

85% Carmenere, 15% Syrah, handskörd. Jäsning på ståltank för bevarande av naturliga fruktaromer. 70% av vinet fick mogna på amerikanska fat i ca 10 månader för att slutligen filtreras & tappas på flaska som vinet vilar i 6 månader innan det går ut till försäljning.

Medelfyllig, rikt fruktig med inslag av björnbär, mörka körsbär, vanilj, peppar med en lätt rökighet, mogna tanniner och en lång eftersmak. Passar till charkuterier och olika rätter av kött, gärna grillat. Går även utmärkt till pastarätter och lagrade ostar.

Yali Wines

Yali ingår i gruppen Viña Ventisquero som totalt har 1700 hektar vingårdar i olika områden i Chile.  Vinerna som framställls under Yali är fullt certifierade inom "Wines of Chiles sustainability code" med fokus på miljövänliga metoder, återvinning av vatten, förnybar energi, lättviktsflaskor etc. Närheten till reservatet Wetlands där återkommande häckande fågelarter skyddas har givit namn till vinet Wetlands. Yali har fått mycket uppmärksamhet i internationella tävlingar och i Decanter (mars-17) lovordades vinfirmans Carmenere.