Yali Wines

Yali ingår i gruppen Viña Ventisquero som totalt har 1700 hektar vingårdar i olika områden i Chile.  Vinerna som framställls under Yali är fullt certifierade inom ”Wines of Chiles sustainability code” med fokus på miljövänliga metoder, återvinning av vatten, förnybar energi, lättviktsflaskor etc. Närheten till reservatet Wetlands där återkommande häckande fågelarter skyddas har givit namn till vinet Wetlands. Yali har fått mycket uppmärksamhet i internationella tävlingar och i Decanter (mars-17) lovordades vinfirmans Carmenere.

 


Yali-Logo.jpg

Från Yali Wines

Yali Varietal Cabernet sauvignon Rött vin
Cabernet Sauvignon %

Vinet har en rubinröd färg och intensiv doft av mogna röda frukter som hallon, björnbär och cassis med inslag av vanilj och choklad. Medelfyllig med balanserad syra och mjuka tanniner.
Passar till rätter som pasta, kyckling och helstekt biff med potatisgratäng men även utmärkt sällskapvsin.

Yali Varietal-cabernet-sauvignon

Yali Wetland Reserva Carmenere 2014 Rött vin
Carmenere 14,0 %

85% Carmenere, 15% Syrah, handskörd. Jäsning på ståltank för bevarande av naturliga fruktaromer. 70% av vinet fick mogna på amerikanska fat i ca 10 månader för att slutligen filtreras & tappas på flaska som vinet vilar i 6 månader innan det går ut till försäljning.

Medelfyllig, rikt fruktig med inslag av björnbär, mörka körsbär, vanilj, peppar med en lätt rökighet, mogna tanniner och en lång eftersmak. Passar till charkuterier och olika rätter av kött, gärna grillat. Går även utmärkt till pastarätter och lagrade ostar.

bot_YaliWetland_CA-2

Yali Wild Swan Chardonnay 2016 Vitt vin
Chardonnay 12 %

100% Chardonnay från Central Valley. Namnet Wild Swan syftar till det närliggande reservatet ”Wetlands” där varje år hundratals fågelarter återkommer för att häcka. Druvorna handskördas, Jäsning i tempererade ståltankar för bevarande av vinets friskhet och arom. Vinet mognar på sin jästfällning i 6 månader för extra komplexitet. 

Klar gul färg. Öppen doft av papaya, ananas och andra tropiska frukter. Friskt och fräscht med en medelfyllig  kropp och mineralitet. Utmärkt sällskapsvin eller matspelare till färska skaldjur och rätter av fisk och fågel.

yali-wild-swan


Skriv ut Producentinfo