Rangen Riesling Grand Cru 11/12

Wolfberger Rangen

Fakta

Beskrivning

Alsace Grand Cru Rangen är den sydligaste av Wolfbergers vingårdslägen. På extremt branta sluttningar som vetter mot söder ligger gården på  vulkanisk mark. Här produceras viner av sällsynt elegans, stor finess, enastående kvalitet och kraft. Ett fåtal flaskor finns kvar av 2008, sen tar 2011 vid.
Stor doft av mineral, mogen citrus, persika och pepparmynta. Smaken är fyllig med balanserad syra och rik smak av exotisk frukt, apelsin och en lätt kryddighet. Restsocker 6,5 gram/liter. Lång eftersmak!  Ett gott vin till fisk, gratinerad hummer, pilgrimsmusslor och lagrade ostar.

Wolfberger

Med 15 olika Grand Cru –lägen är Wolfberger den enskilt största producenten av Alsace Grand Cru, gällande antalet Grand Cru och total produktion. Företaget grundades av ett fåtal vinodlare i Eguisheim 1902, som det första cooperativet i Alsace. Idag har man en styrka av 120 årsanställda, 4 produktionsanläggningar och tot 1200 ha vingårdar genom 480 vinodlare som själva är delägare. Wolfberger är en premiumproducent med både storlek och bredd med allt från Edelzwicker (”W3”) upp till Grand Cru, däremellan olika stilar, bl a Signature –rangen som tas fram i samarbete med kända sommelierer. Antalet ekologiska viner växer och man är som första producent i Alsace fullt certifierad inom Sustainability, – ”agri confiance”

wolfberger.com