Muenchberg Riesling Grand Cru 2014

W_GC_Riesling_ MUENCHBERG _2014

Fakta

Beskrivning

Grand Cru läget Muenchberg ligger skyddat av sandstensberget Ungersberg. Druvorna odlas på 900 meters höjd över havet i en dalgång som vetter mot söder med bästa solexponering.

Stor doft av citrus och mineral. Rikt fruktig smak med inslag av citrus, exotisk frukt, mineral och blommor. Vinet har 6,8 gram restsötma som balanseras perfekt av vinets syra och kryddiga mineralitet. Lång eftersmak. Kombinera gärna med sushi, chevice och fiskcarpaccio. Utmärkt till skaldjursplatåer och sommarsallader med tex getost.
Högupplöst flaskbild

Wolfberger

Med 15 olika Grand Cru –lägen är Wolfberger den enskilt största producenten av Alsace Grand Cru, gällande antalet Grand Cru och total produktion. Företaget grundades av ett fåtal vinodlare i Eguisheim 1902, som det första cooperativet i Alsace. Idag har man en styrka av 120 årsanställda, 4 produktionsanläggningar och tot 1200 ha vingårdar genom 480 vinodlare som själva är delägare. Wolfberger är en premiumproducent med både storlek och bredd med allt från Edelzwicker (”W3”) upp till Grand Cru, däremellan olika stilar, bl a Signature –rangen som tas fram i samarbete med kända sommelierer. Antalet ekologiska viner växer och man är som första producent i Alsace fullt certifierad inom Sustainability, – ”agri confiance”

wolfberger.com