Signature Riesling 2016

w_vin_signature_riesling_2016

Fakta

Beskrivning

Vinet framställs i samarbete med sommelierer i Frankrike, som får "signera" olika årgångar. Det framställs av Riesling från olika delar av Alsace och får jäsa på ståltank.

Blommig och fruktig doft. Smaken har en frisk syra och inslag av citrus, exotisk frukt som mango och  persika och mineral. Passar till färska skaldjur, lätta rätter av fisk och även fågel, mycket bra sällskapsvin. Restsötma 5,6 gram/L.

Wolfberger

Med 15 olika Grand Cru –lägen är Wolfberger den enskilt största producenten av Alsace Grand Cru, gällande antalet Grand Cru och total produktion. Företaget grundades av ett fåtal vinodlare i Eguisheim 1902, som det första cooperativet i Alsace. Idag har man en styrka av 120 årsanställda, 4 produktionsanläggningar och tot 1200 ha vingårdar genom 480 vinodlare som själva är delägare. Wolfberger är en premiumproducent med både storlek och bredd med allt från Edelzwicker (”W3”) upp till Grand Cru, däremellan olika stilar, bl a Signature –rangen som tas fram i samarbete med kända sommelierer. Antalet ekologiska viner växer och man är som första producent i Alsace fullt certifierad inom Sustainability, – ”agri confiance”

wolfberger.com