Wolfberger

Med 15 olika Grand Cru –lägen är Wolfberger den enskilt största producenten av Alsace Grand Cru, gällande antalet Grand Cru och total produktion. Företaget grundades av ett fåtal vinodlare i Eguisheim 1902, som det första cooperativet i Alsace. Idag har man en styrka av 120 årsanställda, 4 produktionsanläggningar och tot 1200 ha vingårdar genom 480 vinodlare som själva är delägare. Wolfberger är en premiumproducent med både storlek och bredd med allt från Edelzwicker (”W3”) upp till Grand Cru, däremellan olika stilar, bl a Signature –rangen som tas fram i samarbete med kända sommelierer. Antalet ekologiska viner växer och man är som första producent i Alsace fullt certifierad inom Sustainability, – ”agri confiance”

wolfberger.com


wolfberger

Från Wolfberger

”W2″ Riesling-Pinot Gris 2016 Vitt vin
Pinot Gris, Riesling 12,5 %

Framställt av de nobla druvsorterna Riesling, 60% och Pinot Gris, 40%. Riesling ger vinet dess spänst och syra, Pinot Gris ger en djupare färg och fyllighet. Druvorna kommer från olika vingårdar med inslag av kalk och vulkanjord.  Vinet fick jäsa i ståltank under temperaturkontroll och vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet. 8,5 gram restsötma.
Utmärkt aperitif, till asiatisk mat, lite chilihetta och de flesta rätter av fisk, skaldjur och fågel.

Högupplöst flaskbild

w2-wolfberger-2016_75cl

”W3″ – Riesling, Muscat, Pinot Gris 2016 Vitt vin
Muscat, Pinot Gris, Riesling 12,5 %

W3 är en klassisk Alsaceblend av de ädla druvorna (Edelzwicker), 50% Riesling, 30% Muscat och 20% Pinot Gris . Vinet får syra och mineralitet från Riesling, kropp och rondör från Pinot Gris och aromatiska, kryddiga smaker från Muscat.
Smaken är fruktig med inslag av citrus, litchie, honung, apelsin med en lätt kryddig touch. 8 gram restsötma/liter, som balanseras av den friska syran. W3 är ett utmärkt sällskapsvin och passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, asiatiskt och chilihetta.

Högupplöst flaskbild

w3-wolfberger-2016

Cremant d´Alsace Brut Mousserande vin
Chardonnay, pinot blanc 11.5 %

Denna Cremant förenar snyggt rondören från chardonnay med den lätta fräschören från Pinot Blanc. Vinet framställs enligt den traditionella metoden, som i Champagne, med den sekundära jäsningen på butelj. Efter avslutad jäsning får vinet mogna på jästfällningen 12 månader. Trevlig mousse med små bubblor och en smakprofil som ger blommor, persika, aprikos och citrus med lätt brödigt inslag. 5 gram restsötma.

En utmärkt aperitif, passar även till färska skaldjur, ostron och desserter som fruktsallad och nyponsoppa med mandel.

w_cremant_BRUT_TRAD

Muenchberg Riesling Grand Cru 2014 Vitt vin
Riesling 12,0 %

Grand Cru läget Muenchberg ligger skyddat av sandstensberget Ungersberg. Druvorna odlas på 900 meters höjd över havet i en dalgång som vetter mot söder med bästa solexponering.

Stor doft av citrus och mineral. Rikt fruktig smak med inslag av citrus, exotisk frukt, mineral och blommor. Vinet har 6,8 gram restsötma som balanseras perfekt av vinets syra och kryddiga mineralitet. Lång eftersmak. Kombinera gärna med sushi, chevice och fiskcarpaccio. Utmärkt till skaldjursplatåer och sommarsallader med tex getost.
Högupplöst flaskbild

W_GC_Riesling_ MUENCHBERG _2014

Rangen Riesling Grand Cru 11/12 Vitt vin
Riesling 12,5 %

Alsace Grand Cru Rangen är den sydligaste av Wolfbergers vingårdslägen. På extremt branta sluttningar som vetter mot söder ligger gården på  vulkanisk mark. Här produceras viner av sällsynt elegans, stor finess, enastående kvalitet och kraft. Ett fåtal flaskor finns kvar av 2008, sen tar 2011 vid.
Stor doft av mineral, mogen citrus, persika och pepparmynta. Smaken är fyllig med balanserad syra och rik smak av exotisk frukt, apelsin och en lätt kryddighet. Restsocker 6,5 gram/liter. Lång eftersmak!  Ett gott vin till fisk, gratinerad hummer, pilgrimsmusslor och lagrade ostar.

Wolfberger Rangen

Riesling Vieilles Vignes 2015 Vitt vin
Riesling 12,5% %

Riesling Vieilles Vignes är ett rent rieslingvin som är gjort på druvor från gamla stockar, minst 35 år gamla. Det ger vinet en hög koncentration och fin komplexitet. I doften finns vita blommor och citrus, smaken är medelfyllig med tydlig mineralitet och smak av citrus, honung och persika. 3,8 gram restsötma. Vinet passar som sällskapsvin och till rätter av fisk och skaldjur i olika former, till fågel och ljust kött.

w_riesling_vv_NV

Signature Riesling 2016 Vitt vin
Riesling 12 %

Vinet framställs i samarbete med sommelierer i Frankrike, som får ”signera” olika årgångar. Det framställs av Riesling från olika delar av Alsace och får jäsa på ståltank.

Blommig och fruktig doft. Smaken har en frisk syra och inslag av citrus, exotisk frukt som mango och  persika och mineral. Passar till färska skaldjur, lätta rätter av fisk och även fågel, mycket bra sällskapsvin. Restsötma 5,6 gram/L.

w_vin_signature_riesling_2016


Skriv ut Producentinfo