Geyersberg ”G.G.” Riesling 2012

Geyersberg

Fakta

Beskrivning

Geyersberg är en "GG" (Grosses Gewächs), motsvarande Grand Cru, om 8 hektar på hög höjd, 200 möh. Jordmånen består av kalkrik lera som binder vatten bra. Det behövs, då Rheinhessen är ett ovanligt torrt område med endast 500 l regn/år. Vinerna jäser naturligt utan tillsats av jäst.
Djup gul färg. Stor typisk Riesling -doft med inslag av mogen citrus, honung, kryddor och mineral. Rik smak av mogna päron, citrus och exotisk frukt. Knivskarp syra i kombination med fyllighet, tydlig mineral och koncentration. Passar till smakrika rätter som hummersoppa, Karl-Johansvamp-Risotto, halstrad fisk, fågel och ljust kött. (socker 1g/l)

Stefan Winter

Stefan Winter grundades år 2000 och Stefan själv är ansvarig för vinmakeriet. Familjen Winter har framställt vin sedan 1600-talet och ursprungligen har familjen anor från Österrike.

Stefans viner uppvisar tysk vinmakarkonst när den är som bäst. Torra med tydlig terroir, elegans och med fokus på naturliga metoder i vingård och vineri. Stefan samarbetar med en grupp unga dynamiska vinmakare som värnar om kvalité och ursprung - ”Message in a bottle”. www.rockyriesling.com

Från ca 20 ha framställs drygt 500 000 flaskor/år. Vingårdarna är i snitt 25 år gamla.