Pfaffl

Familjen Pfaffl har sina vinodlingar runt byn Stetten i Weinviertel samt i Wien. Totalt odlas vin på 90 hektar fördelat på många olika jordmåner och vingårdslägen. Pfaffl erbjuder ett brett spektrum av vinstilar från unika mikroklimat. Kärnan i deras filosofi är respekt och förvaltning av naturresurserna med miljövänliga metoder. Det är idag syskonparet Roman Josef Pfaffl och Heide Fischer som driver vingården. Nyligen fick Pfaffl utmärkelsen ”European Winery of the Year 2016″/Wine Enthusiast.  


Pfaffl_Logo

Från Pfaffl

Gemischter Satz HARMONY 2017 Vitt vin
Grüner veltliner, Muskateller, Riesling %

En Gemischter Satz är ett traditionellt begrepp för vindruvor som växer blandat i vingården, s.k. Field blend. Främst just runt Wien. I detta fallet är det druvorna Grüner Veltliner, Muskateller och Riesling som växer bredvid varann, skördas samtidigt och får jäsa tillsammans på ståltank. Jordmånen är stenig med kalkrika inslag.

Vinet är aromatiskt och fruktigt med frisk syra och smak av gul stenfrukt, lime och lite kryddighet. Utmärkt aperitif, till sallader och färska skaldjur. 

90p /Andreas Larsson. 90p /Falstaff. Guld i ”NÖ Weinprämiering”. 

Gemischter, ny

Grüner Veltliner ZEISEN 2017 Vitt vin
Grüner veltliner %

Druvorna växer på en jordmån med en av världens mest rika fossila inlagringar, främst ostronskal från förhistorisk tid. Jordmånen ger en tydlig mineralitet och kryddighet i kombination med krispig syra. I aromerna finns citrus, lychee, päron och peppar.

Oerhört friskt och utmärkt som aperitif, till rätter med hög sälta t ex färska skaldjur, ostar, charkuterier och rimmad lax. 

90p / Wine Enthusiast. 90p/ Falstaff

Gr.Veltliner Zeisen

Riesling SONNE 2017 Vitt vin
Riesling %

Riesling från Terassen Sonnleiten, en stenig, varm och torr vingård som ger viner med struktur, rik mineralitet och syra. Vinet jäser på ståltank och mognar en tid på jästfällningen för extra komplexitet.

I aromerna finns klassiska Rieslingtoner, citrus, aprikos, persika i en perfekt balans med den friska syran och mineraliteten. Passar som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur, charkuterier, fågel och ljust kött.

Golden Glass / magasin på Island. 92p /Falstaff.

Riesling Sonne

Zweigelt SANDSTEIN 2017 Rött vin
Zweigelt %

Druvorna kommer från vingården ”in Neubergen” med brant lutning mot söder. Vingården är en av de varmare i området och ger druvor med generös mognad.

Vinet fick jäsa i ståltank, hälften av vinet fick mogna i använda 225 L franska ekfat under 3 månader. Fruktig, frisk och aromatisk med inslag av körsbär, blå och röda bär, med lätt rökighet från mineralrik jordmån. Serveras lätt kyld till fågel, pasta, pizza, charkuterier och ljust kött. 

90p/Falstaff. 89p /Andreas Larsson. GOLD****/Selection.

Zweigelt Sandstein


Skriv ut Producentinfo