Mistinguett Brut Rosé – CAVA

Mistinguett Rosato ny design, mindre strlk

Fakta

Beskrivning

Framställt av druvan Trepat, en lokal spansk druvsort som traditionellt används till mousserande och stilla roséviner. Vinet framställs enligt traditionell metod, som i  Champagne, med den sekundära jäsningen på butelj. 12 månader lagring på sin jästfällning. Restsocker 11 gram/liter.

Ljusrosa färg, pigg mousse med små bubblor. Stor fruktig doft. Smaken är torr, frisk med ren frukt, frisk syra och inslag av jordgubbar, skogshallon med en lätt rostad brödig ton. Passar som aperitif med tilltugg som Serranoskinka och oliver, eller till frukt-& bärdessert, gärna färska jordgubbar.

Högupplöst flaskbild

Vallformosa

Vallformosa är en 100 % familjeägd vingård, som nu förvaltas av den femte generationen av Domènech familjen, med säte i Vilobí del Penedès sedan 1865. Idag äger familjen ett antal vingårdar i Spanien, där man framställer vin och cava under fyra spanska ursprungsbeteckningar - Penedès, Cava, Katalonien och Rioja.