Vallformosa

Vallformosa är en 100 % familjeägd vingård, som nu förvaltas av den femte generationen av Domènech familjen, med säte i Vilobí del Penedès sedan 1865. Idag äger familjen ett antal vingårdar i Spanien, där man framställer vin och cava under fyra spanska ursprungsbeteckningar – Penedès, Cava, Katalonien och Rioja.


vallformosa-ny

Från Vallformosa

Gran Baron Brut EKO CAVA, Mousserande vin
Macabeo, Parellada, Xarel-lo 11,5 %

Torr frisk och elegant cava med inslag av mogna stenfrukter såsom päron o äpple, citrus toner och en lätt brödighet med en elegant och välbalanserad eftersmak med frisk syrlighet.
Vinet är framställt enligt methode traditional och har lagrats 12-15 månader.

cava-bio-gb-photo

Heredad 1874 Rioja Crianza 2012 Rött vin
Garnacha, Mazuelo, Tempranillo 13.5 %

85 % Tempranillo, 15% Garnacha och Mazuelo. I snitt 45 år gamla vinrankor. Lagring 12 månader på fransk och amerikansk ek, ca 20% nya fat. Vinet är medelfylligt, fruktigt med inslag av röda bär och örtkryddor, lätt vaniljton men i modern tappning. Mjuka tanniner och frisk syra gör vinet lätt att kombinera med de flesta rätter av kött, pasta eller antipasto och ostar.

Vinet framställs åt Vallformosa av Bodegas Alvia som grundades 2007. www.bodegasalvia.es (tidigare hette firman Bodegas y Viñedos Alvar). 

75130-Heredad-Crianza-2010

Heredad 1874 Rioja Reserva 2007 Rött vin
Mazuelo, Tempranillo 13.5 %

85 % Tempranillo, 15% Mazuelo. Lagring på 225 L ekfat i 14 månader, 30% amerikansk ek, 70% fransk. Hälften nya fat. Vinet är fylligt och smakrikt med inslag av kryddor, vanilj och mörk choklad, tydlig men balanserad tanninstruktur, lång eftersmak. Passar till de flesta rätter av nöt och fläsk, grytor och grillat.

Vinet framställs åt Vallformosa av Bodegas Alvia som grundades 2007. www.bodegasalvia.es (tidigare hette firman Bodegas y Viñedos Alvar). Högupplöst flaskbild

Heredad_reserva_2007

Livius Garnacha 2006 Rött vin
Garnacha 14 %

Livius är endruvsviner från mycket gamla vinrankor. Vinrankorna till Livius Garnacha är 75 – 100 år gamla. Vinerna är komplexa och koncentrerade och kan vinna på flera års lagring.

Handskörd, jäsning på ståltank, mognadslagring 14 månader på ekfat varav 65% fransk, 20 % amerikansk, resten europeisk ek.

Mörk röd färg, stor doft av jordgubbar, tobak och kryddor. Sammetslen med mjuka tanniner och balanserad syra, inslag av mogna röda bär, tobak, ek och kryddor.
Passar till grillen och rätter med heta kryddor, tack vare vinets mjuka struktur. Går bra till tapas, charkuterier och till lagrade ostar.

 

 

livius rio

Livius Graciano 2007 Rött vin
Graciano 14 %

Livius är endruvsviner från mycket gamla vinrankor. Vinrankorna till Livius Graciano är  85-90 år gamla. Vinerna är komplexa och koncentrerade och kan vinna på flera års lagring.

Graciano är svår att odla och är sällsynt i druvrena viner. Handskörd, jäsning på ståltank, mognadslagring 16 månader på ekfat varav 60% fransk, 25% amerikansk och 15% europeisk ek. Stor doft av mörka bär och mocka. Smaken är komplex, balsamisk med mörk frukt, mocka och mineral. Tanninerna är mjuka och eftersmaken lång.

 

Passar till fågel, gärna confiterad anka, till olika rätter av ljust kött och nöt. Går även bra att njuta som sällskapsvin eller till ostbrickan.

 

 

Livius Gra

Livius Tempranillo 2007 Rött vin
Tempranillo 14 %

Livius är endruvsviner från mycket gamla vinrankor. Vinrankorna till Livius Tempranillo är 95 – 110 år gamla. Vinerna är komplexa och koncentrerade och kan vinna på flera års lagring.

Handskörd, jäsning på ståltank, mognadslagring 16 månader på ekfat varav 60% fransk, 25% amerikansk, resten europeisk ek.

Tät mörk färg, stor doft av mörka bär, ek och mineral. Smaken fyllig med utvecklade aromer av mörka körsbär, björnbär, kryddnejlika, lakrits, ek och multna löv. Tydliga tanniner och lång eftersmak. Passar till mustiga köttgrytor, nöt och vilt och till lagrade ostar.

 

Livius Temp

Mistinguett Brut – CAVA CAVA
Macabeo, Parellada, Xarel-lo 11,5 %

Framställs av druvorna Maceo, Parellada, Xarel-lo enligt den traditionella metoden, precis som i Champagne, med den sekundära jäsningen på butelj. 18-24 månader lagring på jästfällningen. Dosage 11 gram.
Halmgul till färgen med gröna inslag, bubblorna är härligt livliga. I doften känns en mix av frukter, mest framträdande är gröna och mogna gula äpplen. Harmonisk och lite aptitretande med frisk syra i eftersmaken ger en rund och elegant skön känsla av kvalité.

Servera som välkomstdrink, till tapas och pintxos eller till grillad fisk och skaldjur.

Högupplöst flaskbild

Mistinguett Brut ny design, mindre strlk

Mistinguett Brut Rosé – CAVA CAVA
Trepat 12 %

Framställt av druvan Trepat, en lokal spansk druvsort som traditionellt används till mousserande och stilla roséviner. Vinet framställs enligt traditionell metod, som i  Champagne, med den sekundära jäsningen på butelj. 12 månader lagring på sin jästfällning. Restsocker 11 gram/liter.

Ljusrosa färg, pigg mousse med små bubblor. Stor fruktig doft. Smaken är torr, frisk med ren frukt, frisk syra och inslag av jordgubbar, skogshallon med en lätt rostad brödig ton. Passar som aperitif med tilltugg som Serranoskinka och oliver, eller till frukt-& bärdessert, gärna färska jordgubbar.

Högupplöst flaskbild

Mistinguett Rosato ny design, mindre strlk


Skriv ut Producentinfo