Terre di Kama White (EKO)

Terre di Kama white

Fakta

Beskrivning

Strikt lågt skördeuttag, Handskörd, skonsam avstjälkning, men druvorna går till jäsning utan att krossas. Druvorna får jäsa var för sig på ståltank vid 17-18 grader.  Vinmakning för att behålla det naturliga från marken, vinstocken och druvorna. Ingen malolaktisk jäsning för att bevara den naturligt friska syran.

50% av Grillo vinet jäser på franska barriquer och mognar därefter på faten 3-4 månader. Malolaktisk jäsning undviks för bevarande av vinets naturliga friska syra.

Rikt fruktigt och koncentrerat med balanserad syra och inslag av exotisk frukt, citrus, vanilj och en lätt kryddighet, lång eftersmak.

Passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, till pasta och rätter av ljust kött och fågel.

Guldmedalj - International Organic Wine Awards 2012 - 90 poäng

The Wine People

The Wine People är ett ungt företag som är grundat av några av de ledande profilerna inom Italiensk vinindustri. De tre huvudaktörerna bakom The Wine People är Stefano Girelli, Phillipe Marx och Peter Kosten. Nyligen kontrakterades vinmakaren Stefano Chioccioli, med över 70 viner med högsta betyg (3 glas) i den italienska vinguiden Gambero Rosso, och många 100-poängare av Parker och Wine Spectator. Företaget producerar vin på Sicilien, i Puglia, Abruzzo, Toscana och Veneto.