Vin Santo di Carmignano Riserva 2010

VINSANTO_2008,klippt

Beskrivning

90% Trebbiano, 10% San Colombano. Druvorna handskördades och fick torka i ventilerat rum fram till februari. Jäsning sker från och till under 5 års tid i små fat av valnöt och körsbär.

Gyllengul tät färg. Blommig och fruktig doft, fyllig smak med komplexa aromer av torkad frukt, citrus, apelsinskal, söta kryddor och valnöt. Lång eftersmak med frisk syra som balanserar sötman. Servera kyld till söta efterrätter, kex med blåmögelost eller på sin egen hand.

Art.nr 70907. Pris SB: 419 kr. (Beställningssortiment)

Capezzana

Egendomen ligger i Carmignano–Toscana och består av 100 ha vingårdar på böljande kullar i bergskedjan Montalbano. Vingårdarna ligger på ovanligt låg höjd vilket tillåter druvorna att mogna helt, och med de svalkande vindarna från bergskedjan Appenninerna skapas det alldeles perfekta klimatet. Jordmånen är varierad av sand och lerjordar på en bas av kalksten.

Den nuvarande herrgården uppfördes år 1475 av Nera Bonacossi, tillsammans med 9 mindre byggnader för framställning av olivolja, Vin Santo med mera. Familjen har sedan i generationer förvaltat och fortsatt utveckla teknikerna. Det som gör Capezzana unikt är den långa traditionen av att odla Cabernet sauvignon.

http://www.capezzana.it/