Vin Ruspo Rosato 2016

capezzana-vin-ruspo

Fakta

Beskrivning

Vin Ruspo Rosato är framställd av 80% Sangiovese, 10% Cabernet sauvignon, 10% Canaiolo.
Druvorna handskördas från egna vinodlingar i Carmignano. Efter en mycket kort skalkontakt får vinet jäsa på ståltank följt av 3 månaders lagring på jästfällningen, för extra komplexitet.

Blommig och fruktig doft , smak av mogna jordgubbar, vilda hallon, röd citrus och örtkryddor. En frisk syra, fin struktur och längd. Gott matvin till lättare rätter av ljust kött, fågel och tillagad fisk. Rekommenderas också till osttallriken, gärna till ostar som Manchego och Parmesan.  
Högupplöst flaskbild

Capezzana

Egendomen ligger i Carmignano–Toscana och består av 100 ha vingårdar på böljande kullar i bergskedjan Montalbano. Vingårdarna ligger på ovanligt låg höjd vilket tillåter druvorna att mogna helt, och med de svalkande vindarna från bergskedjan Appenninerna skapas det alldeles perfekta klimatet. Jordmånen är varierad av sand och lerjordar på en bas av kalksten.

Den nuvarande herrgården uppfördes år 1475 av Nera Bonacossi, tillsammans med 9 mindre byggnader för framställning av olivolja, Vin Santo med mera. Familjen har sedan i generationer förvaltat och fortsatt utveckla teknikerna. Det som gör Capezzana unikt är den långa traditionen av att odla Cabernet sauvignon.

http://www.capezzana.it/