Barco Reale 2015 (EKO)

Barco-Reale-di-Capezzana-2011-web

Fakta

Beskrivning

Barco Reale: område: DOC Barco Reale Carmignano.  70% Sangiovese, 15% Cab sauvignon, 10% Canaiolo, 5% Cab franc, dessa druvor har fått jäsa på stålfat. Därefter har vinet fått mogna på franska ekfat från Allier i 10 månader. 

Lilaröd, djup färg. Intensivt fruktig på näsan med lätta aromer från faten. Medelfyllig med väl integrerade tanniner och en frisk syra, inslag av körsbär, björnbär och kryddor. Passar bra till de flesta kött - och pastarätter.

Capezzana

Egendomen ligger i Carmignano–Toscana och består av 100 ha vingårdar på böljande kullar i bergskedjan Montalbano. Vingårdarna ligger på ovanligt låg höjd vilket tillåter druvorna att mogna helt, och med de svalkande vindarna från bergskedjan Appenninerna skapas det alldeles perfekta klimatet. Jordmånen är varierad av sand och lerjordar på en bas av kalksten.

Den nuvarande herrgården uppfördes år 1475 av Nera Bonacossi, tillsammans med 9 mindre byggnader för framställning av olivolja, Vin Santo med mera. Familjen har sedan i generationer förvaltat och fortsatt utveckla teknikerna. Det som gör Capezzana unikt är den långa traditionen av att odla Cabernet sauvignon.

http://www.capezzana.it/