SOKOS

Sokos är en familjefirma som grundades för 40 år sen. Andreas Sokos är 2:a generationen vinmakare som snart lämnar över till sonen Argiris Sokos. Familjen har 30 hektar vingård i centrala Grekland men köper även druvor från cirka 300 kontrakterade odlare.

Sokos egna vingårdar ligger på bergskedjan Kithairons sluttningar. Den 10 mil långa bergskedjan förbinder de båda vinområdena Boeotia och Attica. Klimatet är varmt och torrt, jordmånen rik av kalk och täckt av stenig lerjord som ger bra dränering och solreflektion. Druvorna skördas alltid med full mognad. Platsen är viktig i den grekiska mytologin, berget anses heligt med koppling till vinguden Dionysos. I mer än 100 år har här odlats vin av Malagousia, Savvatiano, Assyrtiko, Ugni Blanc, Grenache, Merlot, Syrah med flera. 


logo

Från SOKOS

Sokos Malagousia 2016 Vitt vin
Malagousia %

100% Malagousia från vingårdar på hög höjd, runt 450 möh, mellan Attica och Boeotia. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturreglerade ståltankar. 
Ren och klar gulgrön färg, aromatisk doft med inslag av blommor, persika, orange peel och nektarin. Fruktig och fyllig smak med lätt oljighet i perfekt balans med den friska syran. Inslag av exotiska frukter och päron med lätt örtigt avslut. Passar som sällskapsvin, till sallader, färska skaldjur och lätta rätter av fågel. 
högupplöst flaskbild
www.sokoswines.gr

sokos


Skriv ut Producentinfo