Seiterre

Sieterre drivs av Vini Rizzi som är ett familjeföretag i tredje generation. Firman grundades av Mr Giovanbattista och drivs idag av bröderna Luigi (vinmakare) och Claudio (agronom).

Seiterre framställs av selekterade druvor från firmans sju olika estates; Maso Bianco (Trentino), Ca’ dei Dossi (Veneto), San Leone Estate (Veneto), Ca´del Lupo (Veneto), Montebello Estate (Piemonte), Sassoscritto och Le Capannelle (Toscana).  

På Seiterre arbetas det med naturliga metoder och använder så lite tillsatser som möjligt. 

www.seiterre.eu


logo_seiterre_colore

Från Seiterre

Seiterre Amarone Rött vin
Corvina, Corvinone, Rondinella 14.5 %

70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella

Druvorna torkas i 3 månader, jäser på temperaturreglerade ståltanker. Därefter lagras vinet 2 år på ekfat.

Fylligt, smakrikt med inslag av mörka bär, torkad frukt och mörk choklad med  välintegrerade tanniner och långt avslut. Passar att njuta på egen hand, eller till smakrika rätter av nöt/vilt – gärna till en mustig gryta, eller till lagrade ostar.

Amarone-bottle

Seiterre Ripasso
Corvina, Molinara, Rondinella 14,5 %

70% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara

Druvorna torkas ca en månad för att sedan få jäsa tillsammans med skal och druvrestern från framställningen av en Amarone. Efter avslutad jäsning får vinet 6-8 mån lagring på ekfat.
restsocker 5,3 g/Liter

Fylligt och mustigt med inslag av körsbär, plommon och choklad.Vinet har en välintegrerad ekfatston och ganska mjuka tanniner för att vara en Ripasso. Passar smakrika kötträtter, pasta, lagrade ostar och även som sällskapsvin.

76835-VALPOLICELLA-RIPASSO


Skriv ut Producentinfo