Marion´s Vineyard Pinot noir 2013

schubert-marions-vineyard-pinot-noir-2013

Fakta

Beskrivning

Framställt av Pinot noir-klonerna Abel och Pommard. Handskörd, noggrann selektering och avstjälkning, jäsning på ståltank följt av 18 månader lagring på 225 L franska ekfat. 35% av ekfaten var nya. 
Stor doft av vilda blommor, mogna jordgubbar med en lätt kryddighet. Smaken medelfyllig med inslag av mogna plommon, örtkryddor och rostad ekfatston, balanserade tanniner och en lång eftersmak. Passar till kyckling, ljust kött, gärna vegetariska smakrika rätter med örtkryddor och svamp och lagrade ostar. 
"Outstanding + 95p" / Decanter, sept-16
93p /The Wine Advocate (Robert Parker)

Högupplöst flaskbild

Schubert Wines

Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling som båda är utexaminerade vinmakare från University Geisenheim. Med erfarenhet från flera vingårdar i Europa, däribland Dr Loosen Estate, samt från Oregon och Sydamerika väcktes drömmen om en egen vingård för favoritdruvan Pinot Noir. Man letade efter den perfekta odlingsplatsen i många världsdelar men fann slutligen det bästa läget på Nya Zeelands nordö, i Wairarapa Valley.

Vingården består av 40 ha, idag är 12 ha planterat med huvudsakligen Pinot Noir, 8 olika kloner, samt Syrah, Sauvignon blanc med flera.
schubert.co.nz