Sacha Lichine et Associés

Familjen Lichine var tidigare ägare till Château Pieuré-lichine, Margaux och Château Lascombes. 1967 publicerade Alexis (Sachas far) »Encyclopedia of wines and spirits« som kom att bli en »bibel« såväl inom branschen som för den dryckesintresserade konsumenten. Sacha, som har en passion för det goda här i livet, skapar viner dels från klassiska områden, dels viner som ska appellera till den moderna vinkonsumenten. Enjoy!


sascha_logo

Från Sacha Lichine et Associés

La Poule Blanche 2016 Vitt vin
Sauvignon Blanc 13 %

La Poule blanche (den vita hönan) är ett vin med kryddig doft och lätta smörtoner. medelfylligt med en varm, kryddig och aromatisk stil. bra längd och smakrik. Passar utmärkt till fisk, skaldjur och sallader med parmesan eller att bara njuta av på verandan. serveras vid 10-12°C.

poule

Le Coq Rouge 2016 Rött vin
Grenache, Merlot, Mourvedre, Syrah 13 %

Le Coq rouge (den röda tuppen) är ett mycket bra rött allroundvin, lite kryddigt i doften, medelfyllig smak med en mix av svarta vinbär, vanilj och choklad. lång eftersmak. Perfekt till smakrika kötträtter, pasta eller kyckling. serveras vid 16-18°C.

coq-rouge-sacha-lichine1

Le Poussin rosé Rosévin
Cinsault, Syrah, grenache noir 12 %

Le Poussin rosé (den rosa kycklingen) har en härlig ljus rosa färg, smaken har inslag av mogna röda sommarbär såsom hallon, smultron och jordgubbar. ett mycket frisk och fruktigt rosévin, perfekt att servera vid 10-12°C. som aperitif eller till fräscha sallader och plockmat.

le-poussin-rose-sacha-lichine1


Skriv ut Producentinfo