Ramon Roqueta

Historia, kultur och kvalitet där har ni Ramon Roqueta 1898. Vinodling och produktion har varit i familjen sedan 1898 då allt startades av Ramon Roqueta Torrentó då han flyttade från landet in till staden Manresa för att expandera och sälja sina viner och för att utveckla familjeföretaget. Idag över 100 år senare så är det fortfarande i familjens ägo med flera vinhus och
varumärken i sin portfölj med modern teknik och med över 100 års kunskap av att producera kvalitetsviner från Katalonien och andra delar av Spanien.


ramon-roqueta

Från Ramon Roqueta

Las Corazas Macabeo 2016 Vitt vin
Macabeo 12,5 %

Ett vin framställt av druvan Macabeo (kallas Viura i Rioja), vinet har fått jäsa på ståltank med en tids mognad på jästfällningen för extra komplexitet. 

Ljust gul i färgen med inslag av grapefrukt, äpplen, citrus och aprikos. Välbalanserat friskt och
torrt vin med en bra friskhet. Passar till buffébordet, sallader, kyckling, fisk och skaldjur, samt som sällskapsvin. 

las-corazas-macabeo-blanco

Las Corazas Tempranillo 2016 Rött vin
Tempranillo 13 %

Vinet är framställt på ståltank för bevarande av vinets naturliga friskhet, följt av en kort tids lagring på franska ekfat. 

Mörkt röd färg, fruktig doft av skogsbär med inslag av kryddor, vanilj med en hint av lakrits. Mjuk och fruktig, passar bra som sällskapsvin och till lätta rätter av fågel och kött, pasta, charkuterier och ostar. 

las-corazas-tempranillo


Skriv ut Producentinfo