Cockfighter’s Ghost Riesling

Cockfighters Ghost Riesling

Fakta

Beskrivning

För att vinna smak & behålla druvans maximala fruktighet så skördar man i början av mars på nattetid då det är svalt & skönt. Druvorna pressas i Clare Valley för att sedan transporteras till Pooles Rock winery i Pokolbin i New South Wales. Juicen genomgår en kall jäsning med neutral jäst i ståltank för att låta druvans naturliga karaktär träda fram. Därefter filtreras vinet för att sedan tappas på flaska & i detta fall skedde det i Juli 2006.

Vinet har en ljust grön brilliant ton. Doften är ung & fräsch med tydliga mineral toner. Smaken drar åt honungsmelon, lime, citron, Grany Smith äpplen med en hög frisk krispig syra som gör detta vin exemplariskt t.ex. skaldjur, het asiatisk mat, sommar sallader eller bara som ett förträffligt ”balkong vin”.

Clare Valley är utan tvekan Australiens bästa område för Riesling druvan. Detta är den 4:e årgången av Clare Valley Riesling, där druvorna kommer från en högt respekterade enskild vingård i den populära Waterwale regionen.

Pooles Rock

Pooles Rock winery grundades 1988 i Broke, Hunter valley. Pooles Rock producerar viner under varumärkena Firestick, Cockfighters ghost och Pooles Rock.