Pooles Rock

Pooles Rock winery grundades 1988 i Broke, Hunter valley. Pooles Rock producerar viner under varumärkena Firestick, Cockfighters ghost och Pooles Rock.


pooles-rock.jpg

Från Pooles Rock

Cockfighter’s Ghost Riesling Vitt vin
Riesling 12,2 %

För att vinna smak & behålla druvans maximala fruktighet så skördar man i början av mars på nattetid då det är svalt & skönt. Druvorna pressas i Clare Valley för att sedan transporteras till Pooles Rock winery i Pokolbin i New South Wales. Juicen genomgår en kall jäsning med neutral jäst i ståltank för att låta druvans naturliga karaktär träda fram. Därefter filtreras vinet för att sedan tappas på flaska & i detta fall skedde det i Juli 2006.

Vinet har en ljust grön brilliant ton. Doften är ung & fräsch med tydliga mineral toner. Smaken drar åt honungsmelon, lime, citron, Grany Smith äpplen med en hög frisk krispig syra som gör detta vin exemplariskt t.ex. skaldjur, het asiatisk mat, sommar sallader eller bara som ett förträffligt ”balkong vin”.

Clare Valley är utan tvekan Australiens bästa område för Riesling druvan. Detta är den 4:e årgången av Clare Valley Riesling, där druvorna kommer från en högt respekterade enskild vingård i den populära Waterwale regionen.

Cockfighters Ghost Riesling

Cockfighter’s Ghost, Cabernet Sauvignon Rött vin
Cabernet Sauvignon 14,0 %

Druvorna skördas nattetid för bevarande av frukt och fräschör. Produktionen sker i Pooles Rock winery i Pokolbin i New South Wales. Lagring på ekfat 2,5 år.

Vinet har en djup mörkröd färg näst intill svart. Doften är intensiv av svarta vinbär, mynta, mocka och ek. Doften går igen i smaken tillsammans med solmogna körsbär, björnbär & en mjuk vanijton. Servera till en rejäl stek med tillbehör som rostade rotfrukter, kryddsmör eller en mustig gryta. Vinets mognad gör det lätt att matcha med olika rätter och att njuta som sällskapsvin.  

cockfighters ghost cabernet sauvignon


Skriv ut Producentinfo