Podere Monastero

Podere Monastero ligger i Toscana och grundades av Alessandro Cellai. Alessandro är även vinmakaren bakom vinerna inom gruppen Nettuno: Castellare di Castellina (Chianti), Rocca di Frassinello (Maremma), Feudo del Pisciotto (Sicilien), Gurra di Mare (Sicilien).

För sin Pinot noir, La Pineta, fick Alessandro just utmärkelsen ”Italiens Bästa Pinot noir”.



Från Podere Monastero

Campanaio 2016 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot %

Campanaio framställs av 50% Cabernet sauvignon och 50% Merlot. 
Druvorna handskördas och selekteras noga, jäser på franska ekfat följt av 12 månader lagring på ekfaten.

Stor fruktig komplex doft, fyllig och smakrik med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, mörk choklad, mineral och ekfat. Vinet har en tydlig struktur och en lång eftersmak. Passar till rätter av kött och vilt, mustiga grytor och gratinerade rotfrukter. 

La Pineta 2016 Rött vin
Pinot Noir %

La Pineta framställs av 100% Pinot Nero (Pinot noir) från Alessandro Cellais egna vingård i Toscana.
Handskörd och noggrann selektering, långsam jäsning, 12 månader lagring på 225 L franska ekfat.

Fyllig, komplex med inslag av mörka bär, björnbär, plommon, choklad, mineral och ekfat. Mogna tanniner, lång eftersmak. Passar till fågel, gås och lättare kötträtter, samt till lagrade ostar. 

”97p/100 & Best Italian Pinot noir” / Doctor Wine magazine-Daniele Cernilli


Skriv ut Producentinfo