Pitt Nat Rosé 2017 -restaurang

Pitt Nat Rosé

Beskrivning

60% Blaufränkisch, 20% Merlot, 30% Syrah. Blaufränkisch är biodynamiskt certifierad, övriga druvor är EKO och under omställning till biodynamiskt cert.

Vinet är Pittnauers svar på "Pét-Nat" (Pétillant Naturell), en term som används för spritsiga naturviner. Jäsningen startas i tank men får avslutas i buteljen vilket ger vinet dess sprits. Pittnauer låter vinet degorgeras så att det mesta av jästfällningen avlägsnas.  

Klar rosa färg, torr och frisk med rikliga inslag av jordgubbe, hallon, grapefrukt och nektarin. Ett rosé för mingel och fest i trädgården, till buffé med charkuterier och ostar liksom till dessert med färska bär, glass eller sorbet.  (Säljes endast till restaurang).

Pittnauer

Det talangfulla paret Gerhard och Brigitte Pittnauer har med biodynamiska metoder blivit experter på att leverera intressanta viner med hög smakintensitet.  Vinhuset är medlem i Pannobilegruppen, en grupp med 9 lovande vinmakare, sedan 1998. Ett biodynamiskt tänk genomsyrar hela produktionen, minimalt med tillsatser och sparsmakat med svavel.
”Winemaker of the year” av vinmagasinet Der Falstaff. http://www.pittnauer.com