Pitt Nat Blanc 2017

Pitt Nat (vit)

Beskrivning

Vinet är en variant av "Pét-Nat" (Pétillant Naturell), en term som används för spritsiga naturviner. Det framställs av druvor från minst 45 år gamla rankor, de växer som s.k. ”Gemischter Satz” (field blend), främst Welchriesling, Chardonnay, Grauburgunder, Grüner Veltliner och Muskat Ottonel. Druvorna får samjäsa först på tank, men jäsningen avslutas i butelj vilket ger vinet en lätt spritsighet. 

Klar gul färg med lätt sprits, torr, frisk och lätt aromatisk med smak av gul stenfrukt som persika och passionsfrukt, citrusfrukt, nektarin och grape. Ett sällskapsvin som även går bra till ostar och charkuterier, skaldjur och lätta rätter av fågel och fisk. 

Säljs endast till restaurang.  

Pittnauer

Det talangfulla paret Gerhard och Brigitte Pittnauer har med biodynamiska metoder blivit experter på att leverera intressanta viner med hög smakintensitet.  Vinhuset är medlem i Pannobilegruppen, en grupp med 9 lovande vinmakare, sedan 1998. Ett biodynamiskt tänk genomsyrar hela produktionen, minimalt med tillsatser och sparsmakat med svavel.
”Winemaker of the year” av vinmagasinet Der Falstaff. http://www.pittnauer.com