Chablis Grand Cru Les Clos Vieilles Vignes 2014

chablisgrandcru_lesclosvv2014

Fakta

Beskrivning

Chardonnay från vinrankor med en ålder av minst 40 år. Les Clos är den största och högst rankade av de sju Grand Cru -lägen som finns i Chablis. Jordmånen består av Kimmeridge, en kalkrik lerjord som ger viner med typisk mineral och flinta i doften. Druvorna handskördas och får jäsa på franska ekfat, 1-5 år gamla, och därefter mogna på ekfaten under 18 månader.

Blommigt, friskt och smakrikt i en elegant stil, med frisk syra i balans med ektoner, mogen citrus, äpple , mineral och kryddor. Lätt smörighet i eftersmaken. Servera gärna till en smakrik rätt av skaldjur, halstrad fisk eller fågel. Passar även till ostbrickan.
högupplöst flaskbild

Pascal Bouchard

Pascal Bouchard är ett familjeföretag i 5:e generation och en av de större markägarna i Chablis med totalt 33 ha. Man äger mark inom de bästa Grand Cru lägena Les Clos, Vaudésir, och Blanchot samt inom viktiga Premier Cru lägen. Med nya generationen vinmakare, Damien och Romain Bouchard skapades den exklusiva serien "DRB". Med DRB blev bröderna "Winegrower of the year" i kategorin "New Hope" i la Revue du Vin de France 2015.

Bichot gick in som huvudägare i firman 2016 men familjen P.Bouchard har sina vingårdar kvar som fortfarande är stommen i alla viner från Pascal Bouchard.