Chablis DRB Broc de Biques 2012

DRB BRO

Fakta

Beskrivning

Broc de Biques är en vingård som bröderna Damien och Romain själva sköter om. Viner härifrån blir lite fylligare med en mjukare syra och framtoning. Vingården sköts ekologiskt men det finns inget certifikat pga att de inte själva äger den. 

Utvecklat, mjukt med inslag av mogen citrusfrukt, päron, gult äpple och stenig mineralitet. Servera till musslor eller rätter av fisk och skaldjur, gärna med tillbehör som svamp, vitlök och örtkryddor. 

Pascal Bouchard

Pascal Bouchard är ett familjeföretag i 5:e generation och en av de större markägarna i Chablis med totalt 33 ha. Man äger mark inom de bästa Grand Cru lägena Les Clos, Vaudésir, och Blanchot samt inom viktiga Premier Cru lägen. Med nya generationen vinmakare, Damien och Romain Bouchard skapades den exklusiva serien "DRB". Med DRB blev bröderna "Winegrower of the year" i kategorin "New Hope" i la Revue du Vin de France 2015.

Bichot gick in som huvudägare i firman 2016 men familjen P.Bouchard har sina vingårdar kvar som fortfarande är stommen i alla viner från Pascal Bouchard.