Pascal Bouchard

Pascal Bouchard är ett familjeföretag i 5:e generation och en av de större markägarna i Chablis med totalt 33 ha. Man äger mark inom de bästa Grand Cru lägena Les Clos, Vaudésir, och Blanchot samt inom viktiga Premier Cru lägen. Med nya generationen vinmakare, Damien och Romain Bouchard skapades den exklusiva serien ”DRB”. Med DRB blev bröderna ”Winegrower of the year” i kategorin ”New Hope” i la Revue du Vin de France 2015.

Bichot gick in som huvudägare i firman 2016 men familjen P.Bouchard har sina vingårdar kvar som fortfarande är stommen i alla viner från Pascal Bouchard. 


LOGO PB GDS VINS CHABLIS

Från Pascal Bouchard

Amand Sauvignon Blanc 2016 Vitt vin
Sauvignon Blanc 12.5 %

En druvtypisk Sauvignon Blanc av druvor från Languedoc. Pascal Bouchard köper in druvor för detta vin. Vinet framställs på ståltank vid låg temperatur för bevarande av druvornas naturliga friskhet och arom.

Vinet är torrt och aromatiskt med inslag av citrus, nässlor, gröna blad, äpple och päron. Kan serveras till färska skaldjur, matig sallad och passar alldeles utmärkt som aperitif. 

Högupplöst flaskbild

amand-sauv-blanc-16

Chablis Grand Cru Les Clos Vieilles Vignes 2014 Vitt vin
Chardonnay 13 %

Chardonnay från vinrankor med en ålder av minst 40 år. Les Clos är den största och högst rankade av de sju Grand Cru -lägen som finns i Chablis. Jordmånen består av Kimmeridge, en kalkrik lerjord som ger viner med typisk mineral och flinta i doften. Druvorna handskördas och får jäsa på franska ekfat, 1-5 år gamla, och därefter mogna på ekfaten under 18 månader.

Blommigt, friskt och smakrikt i en elegant stil, med frisk syra i balans med ektoner, mogen citrus, äpple , mineral och kryddor. Lätt smörighet i eftersmaken. Servera gärna till en smakrik rätt av skaldjur, halstrad fisk eller fågel. Passar även till ostbrickan.
högupplöst flaskbild

chablisgrandcru_lesclosvv2014

Chablis Vieilles Vignes 2016 Vitt vin
Chardonnay 12,5 %

Endast från egna vingårdar med gamla vinstockar, minst 35 år och äldre.
30% av vinet mognar på använda ekfat, resten mognar på sin jästfällning på ståltank under 8-10 månader.
Djup mineralrik doft, medelfylligt vin med inslag av mineral, mogna äpplen, och citrusfrukt, komplex smak balanserad av en frisk syra och en mycket lång smak. Passar till smakrikare rätter av fisk och skaldjur, fågel eller ljus kött, samt på sin egen hand.

Högupplöst flaskbild

chablis_vv2015

Louis Pinot Noir 2015 Rött vin
Pinot Noir 13 %

En fruktig pinot från Languedoc med omnejd. Vinet är generöst med inslag av vanilj, lakrits, svarta bär och viol. Servera svalt på egen hand eller till elegant mat, gärna kalv eller fågel. Jäsning i ståltank, lagring  6 månader i 228 L franska fat. 

Högupplöst flaskbild

pn_louisneutre


Skriv ut Producentinfo