Tiara 2016

Tiara 15

Beskrivning

Tiara framställs av främst druvorna Códega do Larinho, Rabigato, Donzelinho och Cercial. De växer på skifferrik jordmån på 400 - 600 m altitude. Vinrankorna är 40, 60 och 100 år gamla. Druvorna handskördas och selekteras noga, jäsning sker i stora ekfat vid låg temperatur, följt av 12 månader lagring i ekfat. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. 

Ett smakrikt vin med tydlig friskhet och mineralitet, inslag av örtkryddor, gula blommor, exotisk frukt, citrus och en lätt ekton, fyllig lång smak med friskt avslut. Passar till charkuterier, ostar och olika rätter av fisk, skaldjur och ljust kött. 

Säljes endast till restaurang.  

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.