Redoma Tinto 2014/15

redoma-tinto-2014

Fakta

Beskrivning

Tinta Amarela, Touriga Franca, Rufete, Tinta Cão mfl. Handskördade druvor av +70-åriga vinrankor runt Quinta de Nápoles i Cima Corgo, hjärtat av Douro. Druvorna fottrampades i stora granit-kar(lagares). Jäsningen startar snabbt och aromer och färg utvinns effektivt samtidigt som vinet blir mjukt och elegant. Vinet fick mogna i 12 mån på små franska ekfat, därefter 15 mån på stora fat.

Fyllig med inslag av mörka bär, fat, choklad, kryddor och mineral. I eftersmaken en friskhet som balans till den koncentrerade frukten. Kan fortsätta utvecklas på flaska 5-8 år. Bra till nöt, vilt och ljust kött med smakrika tillbehör, svamp, lök, rostade rotfrukter och vitlök.
2014: 92p / Andreas Larsson 100% Tasted Blind
2015: 94p/eRobertParker (Mark Squires)

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.