Redoma Branco Reserva 2016

Redoma Branco Reserva

Fakta

Beskrivning

Vinet framställs av druvorna Codega, Arinto, Viosinho, Rabigato m fl från gamla vinrankor. Vingårdarna ligger på 400 -600 m altitude och vinrakorna är 40 - 100 år gamla. 

Druvorna handskördas och selekteras noga. Jäsning sker i Franska barriques, följt av lagring i samma ekfat under 10 månader. Vinet har delvis genomgått malolaktisk jäsning. 

Ett fylligt, generöst och smakrikt vin med inslag av blommor, exotisk frukt, mineral och örtkryddor. I smaken känns en balanserad ekfatston, lätt rökighet i utmärkt balans med exotisk frukt, citrus och elegant. Mycket lång eftersmak. Passar till smakrika rätter av fisk, skaldjur och ljust kött. 

Säljes endast till restaurang.

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.