OLO Branco 2016

OLO Branco 15,16

Fakta

Beskrivning

Från de bästa vingårdarna i sub-regionen Basto, i Vinho Verde /Minho.

Vinet OLO inspireras av floden Olo river som omgiven av granitklippor har några av de vackraste vattenfallen i landet. Druvorna Avesso, Arinto, Trajadura, Alvarinho pressades och fick jäsa tillsammans, följt av 10 månader lagring på ståltank. Mot slutet av lagringen tillsattes en mindre del fatjäst Alvarinho.

Kristallklar, ljust gul färg, aromer av torkade blommor, exotisk frukt och örtkryddor. Smaken ger flera nyanser av blommor, örtighet, päron, exotisk frukt, och diskret smak av ekfat. Frisk syra och bra längd. Stilen kan påminna om en Riesling från Mosel. Servera som aperitif eller till färska skaldjur, fågel och mild ost. 

Säljes endast till restaurang. 

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.