Coche 2016

Coche 2016

Fakta

Beskrivning

Druvorna kommer från minst 80 år gamla vinrankor på 600 meters höjd med en jordmån av mica schist. Druvorna selekterades vid flera tillfällen och fick jäsa i använda franska 228 L ekfat. Vinet genomgick malolaktisk jäsning i ekfat men utan batônnate eller racking. Lagring i samma ekfat under 12 månader samt 5 månader i ståltank.

Doften är blommig och komplext aromatisk med tydlig mineralitet.
Smaken är fyllig och smakrik med inslag av gul frukt, citrus, örtkryddor och rostad ek. Lång eftersmak med en elegant frisk syra och mineralitet.

Passar till smakrika rätter av fisk, skaldjur, fågel och ljust kött. Utmärkt till lagrad ost och charkuterier. Kan fortsätta utvecklas på flaska under många år. 
95p / Parker

Högupplöst flaskbild

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.