Charme 2014

Charme 2014

Fakta

Beskrivning

DRuvor: Tinta roriz, Touriga franca, m fl. som växer som traditionell field blend i Vale de Mendiz på 350 möh. Jorden är rik på skiffer, vinrankorna är 70 - 100 år. Efter handskörd och noggrann selektering fottrampades druvorna i stora granit-kar(lagares), för en så skonsam behandling som möjligt, samtidigt en snabb jäsning. Färg och aromer utvinns effektivt samtidigt som vinet blir mjukt och elegant. Vinet fick mogna i 17 mån på små franska ekfat.

Klarröd färg, stor doft av körsbär, teblad och mineral. Smaken är rikt fruktig med inslag av röda bär, örtkryddor, mineral, ek och choklad, tanninerna är sammetslena och vinets elegans påminner om en klassisk Bourgogne.
Kan fortsätta utvecklas på flaska 6-8 år.

Passar till rätter av kött och fågel med smakrika tillbehör, gärna svamp, lök, rostade rotfrukter och vitlök. God att dricka som sällskapsvin och till en ostbricka.

Tillfällig lansering 2 mars. 240 fl.
Artikelnr: 90139
Pris: 479 kr
Alkoholhalt: 13%

Högupplöst flaskbild

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.