Charme 2011

charme_2011

Fakta

Beskrivning

Tinta Roriz, Touriga Franca m fl gamla vinrankor, 70 -100 år som växer på skifferrika jordar i Pinhão, hjärtat av Douro. 350 möh, Handskörd, selektering ,fottrampning i stora granit-kar (lagares) för en så skonsam behandling som möjligt. Jäsningen startar snabbt och aromer och färg utvinns effektivt samtidigt som vinet blir mjukt och elegant. Vinet fick mogna i 17 mån på små franska ekfat.   

Koncentrerad doft av röda bär, örtkryddor, choklad, mineral och fat. Fyllig smak, sammetslena tanniner, Bourgogneliknande karaktär. Passar till nöt, vilt och fågel med smakrika tillbehör, gärna med tillbehör som svamp, lök, rostade rotfrukter och vitlök.
Kan fortsätta utvecklas på flaska 6-8 år.
högupplöst flaskbild

eRobertParker.com  92p

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.