Bioma Vinha Velha Vintage Port 2009

Bioma VV 09

Fakta

Beskrivning

Druvorna kommer från den enskilda vingården Vinha da Pisca i Vale de Mendiz, hjärtat av Douro. Vingården sköts ekologiskt och har fått sitt certifikat från årgång 2012. Vinrankorna är mycket gamla med en ålder på 80 - 100+ år. Druvorna växer som traditionell fieldblend, handskördas och fottrampas utan avstjälkning i traditionella granitkar – lagares. Efter jäsning och förstärkning med vinsprit lagras vinet tre år i 550 liter stora portvinspipor (pipes).

Djup  mörkröd färg, fyllig rik smak med inslag av mörk frukt, mörk choklad, torkad frukt, nöt, ek, och kryddor, med tydliga men silkiga tanniner och lång eftersmak. Kan njutas på sin egen hand efter en smakrik middag, till desserter med choklad, nöt, torkad frukt eller till smakrika ostar. Vinet är slutlevererat till butikerna.  94 LGP /Livets Goda

Högupplöst flaskbild

Niepoort

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.