Nettuno / Rocca di Frassinello -Maremma

Rocca di Frassinello ligger i Maremma, Toscana. Vineriet ingår i gruppen Nettuno s.r.l. där Paolo Panerai står som ägare. I gruppen ingår även Feudi del Pisciotto på Sicilien, och Castellare di Castellina i Chianti. Rocca di Frassinello grundades 2004, det är ett gemensamt projekt mellan Christian Le Sommer på Les Domaines Baron de Rothschild-Lafite och Alessandro Cellai som är ansvarig vinmakare för Nettunos alla viner. Flaggskeppsvinet Rocca di Frassinello mognar på ekfat som dessförinnan innehållit Château Lafite.


Logo RoccaFrassinello,kompr

Från Nettuno / Rocca di Frassinello -Maremma

Ornello di Frassinello 2014 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah 14,5 %

40% Sangioveto, 20% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot. Vinet har mognat på 225 Liters franska ekfat i 10 månader. 
Tegelröd färg, stor doft av mörka bär, choklad, ek och kryddor. Fyllig smak, rikt fruktigt med en tydlig syra och tanninstruktur. Det har inslag av mörka körsbär, björnbär, örtkryddor nougat och vanilj. Lång eftersmak. Ett vin som passar utmärkt till ostbrickan och charkuterierna, liksom till en mustig gryta och grillat lamm.

Högupplöst flaskbild

RoccadiFrassinello_OrnelloMaremmaToscanaDOC_bottleThumb_072315_112131

Baffonero 2014 Rött vin
Merlot 14,5 %

Baffonero skapades första gången år 2007 som utmanare till kultvinet Masseto. Med denna årgång blev Baffonero vald till Italiens bästa vin av Luca Maroni och fick 98p.  Vinmakaren är Alessandro Cellai som också har skapat Rigogolo Chianti Riserva 2014.

Vinet framställs av 100% merlot från en 3 ha vingård med rikligt av stora stenar och lera. Druvorna plockas en och en, totalt blir det högst en klase druvor per vinranka. Vinet jäser på ståltank men mognar sen på nya franska 225 L ekfat i 3 år. 

Kompakt frukt med rikligt inslag av mörka bär, kryddor, mineral, mörk choklad och läder. Kan sparas många år men njutas redan nu till en maträtt med krämiga tillbehör och rött kött. 

baffonero_novintage_good

Poggio alla Guardia 2014 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese 13,5 %

45% Merlot, 40% Cabernet sauvignon och 15% Sangiovese. Vinet framställs på ståltank och cementfat för bevarande av vinets naturliga frukt.

Mörkröd färg. Doften ger ifrån sig inslag av plommon och choklad med en nyans av örtighet. Vinet är medelfylligt med tydliga tanniner och frisk syra, karaktär av mörka bär, mineral och kryddighet. Ett komplext vin som passar till smakrika rätter av kött och fågel, pasta med färska örtkryddor, riven parmesan, men även som sällskapsvin.

Högupplöst flaskbild

Poggio_BLU_novintage


Skriv ut Producentinfo