La Villette Chardonnay 2017

maison-de-la-villette-vdf-chardonnay-nm-hd

Fakta

Beskrivning

Druvor från utvalda vingårdar i främst Languedoc-Roussillon med en mosaik av olika jordmåner. Vinerna under La Villette klassas som Vin de France, detta för att mer fritt kunna välja bästa möjliga kvalité av druvor utifrån jordmån och skörd. Vinmakaren kan härmed hålla en jämn och mycket hög kvalité i vinet. Man skulle kunna kalla La Villette för "Super-Languedoc", liknande de viner som i Toscana fått benämningen "Super -Tuscan". 
Vinet jäser på ståltank och får vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Ett smakrikt, medelfylligt vin med inslag av citron, gul stenfrukt, melon, päron, rostade kastanjer och vanilj. Utmärkt som sällskapsvin eller till rätter av fisk och skaldjur eller fågel/ljust kött.
Silver två år i rad på Anivins "Best Value Vin de France" .

Högupplöst flaskbild

Maison La Villette

Maison La Villette ingår i den större gruppen Badet-Clement & Co som ägs av  av Catherine och Laurent Delaunay. Firman har en 20-årig historia i Bourgogne, men sedan 2015 äger man ett större vineri i Monze och ett antal vingårdar i Languedoc- Roussillon. Här satsas det på viner med personlighet, framställda av 6 olika vinmakare.  Vinmakare för La Villette är Hilde Chevillot, som tidigare arbetade på Mouton Rothschild i Languedoc.

www.badet-clement.com