M.O.B. Moreria, Olazabal & Borges

De tre vinmakarna och vännerna kom på idén att göra ett vin tillsammans vid en provning av mycket mogna äldre viner. Man inspirerades av dess elegans och djup och beslöt att göra liknande vin. Man arrenderar 3 st vingårdar i Seia och Gouveia i sub-regionen Serra da Estrela, den svalaste delen av Dão. Vingårdarna sköts helt och hållet av trion, kontraktet löper på minst 35 år. Syftet är att skapa viner med elegans och friskhet, men med intensiv karaktär. 

  • M för Jorge Moreira (Quinta do Poeira)
  • O för Francisco Olazabal (Quinta do Vale Meão)
  • B för Jorge Serôdio Borges (Wine & Soul)

mob-bild

Från M.O.B. Moreria, Olazabal & Borges

M.O.B. Alfrocheiro 2014 Rött vin
Alfrocheiro 13 %

Vinet framställs av Alfrocheiro från tre olika vingårdar i den svala delen av Dão. Vingårdarna ligger på hög höjd och har rikt inslag av Granit. Vinet får jäsa på ståltank vid låg temperatur, 50% av stjälkarna är med vid jäsningen. Därefter mognar vinet i 12 månader på franska barriquer, varav 30% ny ek.

Stor doft av vinbär, viol, björnbär, örtkryddor med lätt blommighet. Smaken är koncentrerad, med inslag av röda och mörka bär, kakao och en balanserad ekfatston. Lång elegant eftersmak med frisk syra och silkiga tanniner.  Passar till de flesta rätter av nöt, fläsk och fågel. Vinets frukt och friskhet gör det gott att njutas på egen hand, eller till mjuka ostar.

mob-alfrocheiro

M.O.B. Tinto 2013 Rött vin
Alfrocheiro, Baga, Jaen, Touriga Nacional 12,5 %

30% Alfrocheiro, 40% Touriga Nacional, 15% Jaen, 5% Baga,  från tre olika vingårdar på hög höjd. Jordmånen består av granit. Touriga Nacional fottrampas och får jäsa i granit-lagares. De övriga druvorna jäser vid låg temperatur på ståltank. Därefter mognar allt vin på franska barriquer under 12 månader, 30% nya fat. 

Stor doft av röda och mörka bär, örtkryddor och mineral. Smaken är koncentrerad, med inslag av vinbär, björnbär, vildhallon, kryddor, balanserad ek med en frisk syra och mjuka tanniner. Lång elegant eftersmak. 
Passar till de flesta rätter av nöt, fläsk och fågel, gärna en mustig gryta av vilt.

mob-tinto-2013


Skriv ut Producentinfo