Lavradores de feitoria

Grundades år 2000 av några av Douros bästa vinproducenter som var dedikerade att skapa högkvalitativa viner med terroirkänsla från deras olika Quintas (Estate  vingårdar). Tillsammans ville man göra något nyskapande för området. Planen var att förena sina resurser, teknik,  all kunskap och erfarenhet. Man har tillsammans 18 olika Quintas och ca 600 ha vingårdar. Här fokuserar man på ”hållbar vinodling”, I portföljen finns allt från estatevin till skräddarsydda blends. Ansvarig för exporten är Olga Martins, som också driver Quinta do Poeira tillsammans med Jorge Moreira.


hämta (3)

Från Lavradores de feitoria

Quinta da Costa 2009 Rött vin
Tinta Roriz, Touriga Franca 14,5 %

Enskild vingård i som vetter mot söder. Mycket gamla vinstockar (+ 80 år). 
80% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz och 10% övriga. Del av vinet fottrampas och jäser på stora granit-lagares, därefter lagras vinet på franska ekfat, varav 80% nya.

Mycket komplex och koncentrerad med inslag av mörka bär, kryddor och mörk choklad, markerad tanninstruktur, ett vin med pondus. Kan utvecklas på flaskan i många år. Total årsproduktion endast 6 – 7000 fl.

Passar till kraftigare rätter av nöt och vilt, gärna med smakrika tillbehör.

Samma årgång finns även på magnumbutelj

 

Quinta-da-Costa-das-Aguaneiras-tinto-2009

Três Bagos Sauvignon Blanc 2012 Vitt vin
Sauvignon Blanc %

Frisk syra och en rik smak av mogen citrusfrukt, krusbär, svarta vinbärsblad i kombination med skön mineralitet och en elegant ekfatston. Lång eftersmak. Vinet passar till smakrika rätter av fisk eller skaldjur, gärna hummersoppa eller grillade räkor, samt till lättare rätter av fågel.

Jäsning i ståltank, 20% av vinet mognar en tid i franska ekfat

100% Sauvignon blanc

Tres Bagos


Skriv ut Producentinfo