Jackson Family

Norr om San Francisco skapar ett passionerat team extraordinära viner. Silver Palm väljer omsorgsfullt ut de bästa druvorna från de vackra dalarnas bästa läge. Med traditionellt hantverk vid vinframställningen skapas ursprungstypiska viner som med sin balans och struktur förbättrar middagsupplevelsen.

På Silver Palm är de besatta av kvalitet – de dekorerar alla sina flaskor med platina- i detaljerna finner man skönhet.


Jackson logg hemsida

Från Jackson Family

Silver Palm Chardonnay Vitt vin
Chardonnay 13.5 %

Framställt av 100% chardonnay som handskördats, främst från vingårdar i Mendocino County (74%), samt Russian River Valley, Alexander Valley och Central Coast. 30% av vinet mognade på ekfat  i 10 månader, 70% på ståltank på sin jästfällning.  

Rikt fruktigt med inslag av gul stenfrukt, äpple, citrus och vanilj. Mjukt fylligt med balanserande frisk syra, lätt kryddighet och en lång eftersmak. Passar till rätter av fisk , skaldjur, fågel och ljust kött. 

flaskbild Silver Palm Chardonnay

Silver Palm Zinfandel Rött vin
Barbera, Petite Sirah, Zinfandel 14.5 %

Vinet är framställt av 86% zinfandel, 13% petit sirah och 1% barbera. Druvorna kommer från olika vingårdar i Napa, Sonoma och Mendocino counties. Vinet jäser på ståltank och mognar 10-12 månader på ekfat av fransk och amerikansk ek. 

Fylligt fruktig med inslag av björnbär och mogna jordgubbar kombinerat med kryddor och  vanilj. Syran och tanninerna är balanserade, servera gärna vinet vid en svalare temperatur, 16-18 grader, till grillat kött med hickorysås, salsa eller coleslaw. Passar även till klassisk pizza, charkuterier och ost.  

SILVER_PALM


Skriv ut Producentinfo