Dofana

Dofana

Fakta

Beskrivning

Petit Verdot, Sangiovese från odlingar ca 230 möh, den högre höjden ger långsamt mognande druvor och viner med komplexitet. Handskörd, Jäsning vid hög temp och lång skalkontakt vilket ger mycket spänst och struktur.  20 mån lagring på franska barriquer

Tre glas i Gambero Rosso! 93 p i Wine Spectator.

Vinet har en intensiv djupröd färg. Doften är delikat, här bjuds det på svarta björnbär, mörka körsbär, vanilj och valnötter. Rostade toner av choklad och lite lakrits, tobak. Vinet har lagrats på fat i 20 månader. En härlig lång och kraftig eftersmak med silkeslena tanniner.

 

Fontalpino

Carpineta Fontalpinos vingården har ägts av CRESTI släkten sedan 1960-talet, och du hittar spår av de vinproducerande traditioner som går tillbaka till början av förra seklet. (1900)

Namnet kommer från en historisk plats, där man finner CARPINETA (ett område med träd med silverfärgade blad som är kännetecknande för detta område) och FONTALPINO (fullt med pinjeträd i Montaperti). Två anmärkningsvärda platser i kommunen där den är belägen.

Vingården ligger i hjärtat av Toscana, i Montaperti´s naturpark mycket nära den fantastiska staden Siena och den historiska Castelnuovo Berardenga.

Fattoria Carpineta Fontalpino är sedan 2010 ekocertifierade av www.icea.info/