Do ut des

Do ut des

Fakta

Beskrivning

Modernt vinmakeri från Toscana. Stramt, stiligt och välbalanserat.  IGT Toscana (”super tuscan”). 30% Merlot, 30% Sangiovese, 30% Cabernet , 10% Petit Verdot. Handskörd. 18 mån lagring på franska barriquer. Vinet har en djupröd färg som är mycket intensiv. Doften är delikat och här bjuds det på svarta björnbär, plommon och blåbär, man kan även hitta söta kryddor så som vanilj, kanel och valnötter. Rostade toner av kakao, kaffe och karamell och lite lakrits, tobak. ”One of Italy´s 50 greatest wines ever”  ( Decanter) 3 glas Gambero Rosso. 94 p Winespectator

Fontalpino

Carpineta Fontalpinos vingården har ägts av CRESTI släkten sedan 1960-talet, och du hittar spår av de vinproducerande traditioner som går tillbaka till början av förra seklet. (1900)

Namnet kommer från en historisk plats, där man finner CARPINETA (ett område med träd med silverfärgade blad som är kännetecknande för detta område) och FONTALPINO (fullt med pinjeträd i Montaperti). Två anmärkningsvärda platser i kommunen där den är belägen.

Vingården ligger i hjärtat av Toscana, i Montaperti´s naturpark mycket nära den fantastiska staden Siena och den historiska Castelnuovo Berardenga.

Fattoria Carpineta Fontalpino är sedan 2010 ekocertifierade av www.icea.info/