Elephant Hill

Elephant Hill Estate grundades 2003 av tyskarna Reydan och Roger Weiss . De blev förälskade i området och lät bygga vineriet vid Te Awanga, Hawkes Bay – ett av Nya Zeelands varmaste områden med många soltimmar och lite regn. Vinerna ska vara en reflektion av mikroklimatet där balans, elegans och en ren fruktkoncentration är målet i varje flaska. Man framställer vin från tre vingårdar.

Te Awanga Vineyard vid kusten
Gimblett Vineyard vid Gimblett gravels Winegrowers District
The Triangle Vineyard i Bridge Pa Triangle regionen


Elephant_Hill_Colour_WHT_BG(digital)

Från Elephant Hill

Merlot-Malbec 2013 Rött vin
Cabernet Franc, Malbec, Merlot 13.5 %

46% merlot, 45% malbec, 9% cabernet franc, från Gimblett och Triangle vineyards. Handskörd, avstjälkning och långsam jäsning i olika små batcher. 12 mån lagring i franska 225 L ekfat, varav 28% nya. Efter blending i april 2014 fick vinet ytterligare 6 mån lagring på sin fällning i ståltank.

Komplex smak av mörka bär, plommon, svarta vinbär, mocka och mineral. Mjuka tanniner och frisk syra. Passar de flesta rätter av kött och fågel, ostar och charkuterier. 

Trophy – Champion New Zealand Red Wine – International Wine Challenge, UK 2015

2013-merlot-malbec-cabernet-franc

Reserve Syrah 2013 Rött vin
Syrah 13,5 %

Syrah kommer från Gimblett vineyard (80%) och Te Awanga vineyard (20%). Handskörd, avstjälkning och jäsning i öppna ektankar, samjäsning med 1% viognier. 15 månader lagring i franska 225 L ekfat, 30% nya. 

Tät röd färg, stor doft av mörka bär, mineral och kryddor. Fyllig smak av björnbär, viol, peppar och mineral, markerade, men mogna tanniner, frisk syra och lång eftersmak.  Passar till en mustig köttgryta, grillat och vilt. 

”The Global Syrah Master 2016″ / Drinksbusiness
högupplöst flaskbild

elephant-hill-syrah

Sauvignon Blanc 2014 Vitt vin
Sauvignon Blanc 13.0 %

Druvorna kommer från Te Awanga vineyard vid kusten. Handskörd, pressning av hela druvklasar, jäsning med naturlig jäst vid låg temperatur. Efter blending får vinet mogna på sin jästfällning i 6 mån. 

Druvtypiskt vin i modern stil. Rena toner av lime, krusbär, nässlor och gul stenfrukt. Frisk syra och lång eftersmak. Passar som sällskapsvin, till färska skaldjur likväl som till smakrika rätter av fisk, skaldjur och fågel.

högupplöst flaskbild

elephant-hill-sauvignon-blanc


Skriv ut Producentinfo