El 26

el26 priorat

Fakta

Beskrivning

35% Garnacha, 25% Syrah, 20% Merlot, 20% Cabernet sauvignon. Handskörd från gamla vinrankor, noggrann selektering. Jäsning i slutet system (anaerobiskt), i 4000 liters stora ekfat under ständig rörelse genom små pumpar för maximal extraktion från druvans skal. Därefter malolaktisk jäsning i slutet system under Microoxygenation där syre tillsätts under strikt kontrollerade former. 18 månader lagring i samma fat och buteljering utan stabilisering och filtrering.

Vinet har en rik bouquet av mörka bär, kryddor och mineral. Smaken fyllig och koncentrerad med karaktär av svarta körsbär, björnbär, svartpeppar, mörk choklad och ek. Det har kraftig struktur men mognad och mjuka tanniner, lång eftersmak. Passar till mustiga grytor, helstekt lamm eller grillat kött, god att dricka även som den är tack vare den fina mognaden.

 

 

Vin

[wpv-view name="dryck-sida"]