Wardy Private Selection 06

bottle-private-selection-2005

Fakta

Beskrivning

Private Selection framställs av de bästa druvorna från de högst belägna vingårdarna i Libanon. Druvorna växer på en höjd av 1 400 meter över havet där de efter skörd får mogna i nya franska ekfat i 14 månader.
Private Selection är ett vin med en uttrycksfull kryddig doft, inslag av kryddnejlika och en lyxig smak av röda frukter, kryddor med ett kraftfullt och varmt avslut. Bra balans, bra koncentration med stort djup och med en hint av Havanna tobak. Private Selection är utmärkt till alla sorters rött kött, gärna vilt.

Domanie Wardy

Eleganta viner från 1000 meter över havet där ligger Domaine Wardy’s vinodlingsmark 
alldeles i närheten av staden Zahlé i Bekaadalen, som är Libanons stora och viktigaste vinregion och även landets tredje största stad. För Domaine Wardys viner är det frukt och modernitet som gäller, viner som skall kunna konsumeras direkt då de kommer ut på marknaden, men samtidigt kunna lagras några år för att njutas senare. Vinhuset drivs sedan början av -90 talet av bröderna Wardy, Salim o Aziz, deras fösta skörd var 1997 och tillhör idag en av landets största producenter. De producerar även Libanons mest kända Arak.