Domanie Wardy

Eleganta viner från 1000 meter över havet där ligger Domaine Wardy’s vinodlingsmark 
alldeles i närheten av staden Zahlé i Bekaadalen, som är Libanons stora och viktigaste vinregion och även landets tredje största stad. För Domaine Wardys viner är det frukt och modernitet som gäller, viner som skall kunna konsumeras direkt då de kommer ut på marknaden, men samtidigt kunna lagras några år för att njutas senare. Vinhuset drivs sedan början av -90 talet av bröderna Wardy, Salim o Aziz, deras fösta skörd var 1997 och tillhör idag en av landets största producenter. De producerar även Libanons mest kända Arak.


wardy_logo

Från Domanie Wardy

Wardy Cabernet Sauvignon 2014 Rött vin
Cabernet Sauvignon 14 %

Ett mustigt vin med mycket färg och djup, lagrat 8 månader på franska ekfat.
Stor doft av mörka bär, eukalyptus med mycket attraktiv fruktsötma och inslag av lätta röktoner. Fint integrerade inslag av ek, tydlig strävhet, kraftig, kryddig med balanserad syra, bra längd. Passar bra till grillade kötträtter, vilt och mustiga grytor samt smakrika ostar.

cabernet-sauvignon

Wardy Clos Blanc 2016 Vitt vin
Chardonnay, Muscat, Sauvignon Blanc, Sultantine, Viognier 13 %

Ett friskt och fruktigt vin med dofter av stenfrukter, citrus och tropisk frukt. Mycket bra balans,
smakrikt, fylligt med en härlig smörig avslutning. Detta vin är ett mycket bra »allround«
vin som passar till det mesta. Plockmat, bufféer, sallader, fisk & skaldjur.

wardy-clos-blanc

Wardy Les Terroirs 15 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Merlot 13,5 %

Ett medelfylligt vin med inslag av mörka bär, örter och kryddiga
toner. Fruktigt med bra balans och en lång eftersmak. Passar bra till kryddiga smårätter,
plockmat, bufféer och även olika typer av ostar.

wardy-les-terroirs

Wardy Merlot 2014 Rött vin
Merlot 13,5 %

Ett mycket mjukt, runt och fylligt vin med mycket bra Merlot karaktär. Lagrat 8 månader på franska ekfat. Härlig mjuk doft av mörka och röda bär med inslag av ek och toner av kaffe.
Bra koncentration med bra fruktsötma och fin balans med en mjuk finish. Vinet passar mycket bra till olika typer av kötträtter gärna vilt och mustiga gryträtter.

wardy-merlot

Wardy Private Selection 06 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah 15 %

Private Selection framställs av de bästa druvorna från de högst belägna vingårdarna i Libanon. Druvorna växer på en höjd av 1 400 meter över havet där de efter skörd får mogna i nya franska ekfat i 14 månader.
Private Selection är ett vin med en uttrycksfull kryddig doft, inslag av kryddnejlika och en lyxig smak av röda frukter, kryddor med ett kraftfullt och varmt avslut. Bra balans, bra koncentration med stort djup och med en hint av Havanna tobak. Private Selection är utmärkt till alla sorters rött kött, gärna vilt.

bottle-private-selection-2005

Wardy Rosé du Printemps 2016 Rosévin
Cinsault, Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah 13,5 %

Ett mycket elegant Rosévin från Wardy med stor fräschör. Eleganta friska dofter av smultron,  hallon, örter och rabarbertoner. Stor behaglig friskhet med tydliga inslag av röda bär och med en härlig mjuk avslutning. Detta Rosévin passar utmärkt som aperitif, sallader, grillad fisk

wardy-rose-du-printemps

Wardy Sauvignon Blanc 2016 Vitt vin
Sauvignon Blanc 13 %

Ett frisk härligt vin på 100% Sauvignon Blanc, attraktiv doft med inslag av krusbär, svartvinbärsblad, citrus och äpplen. Frisk smak i bra balans med den
uppiggande syrliga karaktären. Utmärkt aperitifvin och väldigt gott till getost, fräscha sallader, fisk och skaldjur samt kyckling.

wardy-sauvignon-blanc

Wardy Syrah 14 Rött vin
Syrah 14,5 %

Detta kraftpaket från Wardy på 100% Syrah är ett mycket mustigt, fylligt vin. Lagrat 8
månader på franska ekfat. Stor doft av mörka bär, kryddor och med inslag av lätta rökiga toner.
Bra balans och bra koncentration med stor fyllighet och integrerad fatkaraktär. En bra längd med kryddiga tanniner i avslut. Detta vin passar utmärkt till mustiga kötträtter, gärna vilt.

wardy-syrah


Skriv ut Producentinfo