Contraste Tinto 2014

contraste-tinto-2014

Fakta

Beskrivning

Framställs av Tinta roriz, Touriga franca och Touriga nacional m fl, från 40-åriga vinrankor på skifferjordar i Quinta do Cabido och Quinta Chão do Pereiro. Druvorna handskördas, avstjälkas och jäser i ståltank under försiktig pumping-over. 70% av vinet mognar i franska använda ekfat under 18 månader, 30% mognar på ståltank. 

Rikt av mörka bär, plommon, lakrits och kryddor med balanserad ekton och en spänstig, något ung stramhet. Servera vid något sval temperatur till smakrik pasta, olika rätter av kött, gärna en mustig gryta och som sällskapsvin. 89 LGP Livets Goda
högupplöst flaskbild

Conceito

Conceito är ett dynamiskt vinhus med fokus på moderna viner med frukt och fräschör. Den unga vimakaren Rita Ferreira Marques har hamnat i internationellt rampljus och fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner och Vinho Verde. 

Vingårdarna ligger på 300-400 m höjd på en stenig plateau, i hjärtat av Douro-dalen. Jordmånen domineras av skiffer som ger mineralitet, vinrankorna är gamla och odlas som klassisk Field-blend. Totalt har man runt 20 olika druvsorter i vingårdarna som fördelar sig mellan Quinta da Veiga (20 ha) Quinta do Chão-do-Pereiro (20ha) och Quinta do Cabido (23 ha) som är formad som en amfiteater. Slutligen har man 10 ha vingård på högre höjd där jorden domineras mer av granit, där främst de gröna druvorna odlas.