Contraste Branco 2013

Contraste-branco

Fakta

Beskrivning

Jäsning (utan avstjälkning) delvis på ekfat, delvis ståltank under regelbunden batônnage. 6 mån lagring på franska ekfat (30%) och ståltank (70%).
Blommig doft med inslag av lime, smörblommor, örter och päron. Smaken medelfyllig med frisk syra, örtiga inslag och smak av fläder, apelsin, med en lätt krämig ton och tydlig mineral. Lång eftersmak. Passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, fågel och asiatiska rätter. Gott även som sällskapsvin och till smårätter, antipasto etc.

90 p av Wineadvocat

Conceito

Conceito är ett dynamiskt vinhus med fokus på moderna viner med frukt och fräschör. Den unga vimakaren Rita Ferreira Marques har hamnat i internationellt rampljus och fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner och Vinho Verde. 

Vingårdarna ligger på 300-400 m höjd på en stenig plateau, i hjärtat av Douro-dalen. Jordmånen domineras av skiffer som ger mineralitet, vinrankorna är gamla och odlas som klassisk Field-blend. Totalt har man runt 20 olika druvsorter i vingårdarna som fördelar sig mellan Quinta da Veiga (20 ha) Quinta do Chão-do-Pereiro (20ha) och Quinta do Cabido (23 ha) som är formad som en amfiteater. Slutligen har man 10 ha vingård på högre höjd där jorden domineras mer av granit, där främst de gröna druvorna odlas.