Rosso di Toscana 2014

rosso-toscana-collosorbo-2014

Fakta

Beskrivning

60% Sangiovese, 20% Syrah och 20% Merlot. Druvorna kommer från Collosorbos egna vinodlingar i Montalcino, där klimatet ger lite varma viner med bra mognad och struktur. Vinet är framställt på ståltank för bevarande av den naturliga frukten.

Ett fruktigt vin med balanserade tanniner. I aromerna finns inslag av mörk choklad, mint, multna löv och körsbär. Passar lika bra som pratvin som till det typiska italienska köket, en pastarätt, pizza eller en lätt köttstek.

 

Collosorbo

Tenuta di Collosorbo grundades av Guiseppe Ciacci 1850. Vingården drivs sedan 20 år av tredje generationen Ciacci; Giovanna och hennes döttrar Lucia (agronom) och Laura (vinmakare). Giovanna har låtit bygga ett helt nytt vineri och nyplantera stora delar av vingården som är belägen mellan S.Angelo i Colle och Castelnuovo dell `Abate i Montalcino. Vingårdarna ligger på sluttningar med kalkrik jord, 200 – 400 meter över havet. Läget skyddar från nordliga vindar samtidigt som floden Orcia ger viss svalka.